2012. december 30., vasárnap

Vércse vakuval

Pár napja letakartam a les tetejét pár gyeptéglával, hogy a vércse ne oda szálljon. Bíztam benne, hogy jönni fog és nem zavarja a nagy változás. Készítettem egy lesből "irányítható egér adagolót", de sajnos jelen konstrukcióban a gyakorlatban nem működik. Próbáltam szerezni Kaposváron takarmány egeret, de sajnos már nem lehet sehol sem kapni, csak fagyasztott formában. Hétvégén BP.-en sikerült vennem. Az a baj, hogy csak 2 db szürke van köztük, a többi fehér. Az eladó azt mondta, hogy:
"Csak a színe más, az íze ugyan az". :)
Reggel kitettem egy egeret, de sajnos olyan hideg volt, hogy elég hamar feladta. Az adagolómat sem táraztam be, mert ott is megfagytak volna.  Meg ugyebár úgyse működik.
E helyett az ajtón dobtam ki néha egy-egy fehér egeret. Ezek már tovább bírták, mert a nap már fent volt. Az első a les mögé ment valahova, a második pedig megtanult repülni! A vércse a beszállómról szúrta ki, majd lecsapott és egy távolabbi tépő helyére vitte. 
Délelőtt két beszállást vártam meg, aztán siettem haza. A képek kicsit furák lettek, mert vakuztam és még nem értek teljesen a beállításaihoz, valamint a kidolgozásában sincs tapasztalatom. 
7 megjegyzés:

 1. Szerencsés vagy ezzel a hűséges vércsével. Erre lehet projektet alapozni, majd egérrel is összejön az a kép! Egy jóakaratú megjegyzés: tedd egy kicsit lejjebb a beszállót, hogy a háttér ne vágja ketté a madarat. Grat és BUÉK!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen. A beszálló ugyan az, mint az előző bejegyzésben szereplő mohás ág.
   A gépet emeltem feljebb, s akkor már zöld is lett volna a háttér, csak nem jött vissza.
   Neked is BUÉK!

   Törlés
 2. Elképesztő,mit ki nem talál a kreatív fotós-agy!:)))
  Nem értek a vakuzáshoz,de a fotókon úgy tűnik,kicsit vissza kéne venni a vaku erejéből!
  De nagyon tetszik!
  Búék!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Igen, nekem is túl erősnek tűnik. Az egereken meg még elmélkedni kell, mert nem sokat bírnak ki ebben a hidegben :(
   Neked is BUÉK!

   Törlés
 3. Szia Balázs!
  Szerintem próbáld meg egy házi készítésű softboxal lágyítani a vaku fényét. Akkor nem lesz ennyire éles az árnyék. http://forum.dragon-photo.hu/index.php?topic=32.15

  Csak csendben és halkan kérdezem (nem kötekedésből), hogy a gerincesekkel való csalizást nem tiltja az állatvédelmi törvény?
  Nyáron fejembe vettem, hogy egerészölyveket szeretnék a télen fotózni. (kezdőként talán nem a legegyszerűbb téma) Az egérrel való csalizás lehet eredményesebb lenne, mint a csibefarhát. Ebben a hidegben nem romlik meg. Hétvégén kiültem pár órára egy rögtönzött lessátorban, de a húsra nem mozdult rá semmi. Másnap este is ott volt érintetlenül, pedig az ölyvek aktívak a területen. Hollók is repkedtek felettem nem túl messze. A szárnysuhogást és a hangjukat hallottam, de le nem szállt egyik sem. :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ehhez hasonló softboxra gondoltam: http://forum.dragon-photo.hu/index.php?topic=32.15

   Törlés
  2. Szia Ákos!
   Terveztem már egy házi készítésű softbox készítését.
   Nem tudok semmit erről a törvényről. Nem vadászat a cél, egyébként is etetés a vége. A csirke is gerinces ha úgy vesszük:)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...