2011. május 23., hétfő

Gyurgyalag!

Tavasszal találtam egy helyet lakásunktól 500 méterre, amire úgy gondoltam megfelel gyurgyalagok számára, és volt is rajta 3-4 üreg, melyet valószínűleg parti madarak vájtak. Reménykedtem benne, hogy idén is jönnek majd. Egy hete elmentem körülnézni, hátha megjelentek a gyurgyalagok. Már messziről hallottam bugyborékoló hangjukat, aminek nagyon örültem, és láttam is 2db-ot molnárfecskékkel együtt repkedni. A partfal felett elhelyeztem egy beszállóágat.
Ma elmentem ismét, abban a reményben, hogy nem csak költöző madarakat láttam, akik ott pihentek. Ott voltak, két darab gyurgyalag!
Felállítottam a sátrat a beszállóág mellett, nemsokára a fejem felett repkedtek, de a beszálló ágra nem akartak ráülni. Ha egy autó jött riadót fújtak, és odébbálltak, de visszatértek. Sokáig nem maradtam, mert nagy vihar jött, és a szél majdnem elfújta a sátrat.
Minden esetre nagyon örültem, remélem sikerrel költenek itt, és hamarosan többen is lesznek.


3 megjegyzés:

 1. Nagyon ügye vagy, tényleg szépek, büszkeségem!

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű fotók , amire szerintem mindenki vágyik :) Csodálatos ,tökéletes mind ! Olyan jó megnézegetni újra és újra :) Köszönöm , ma már szép lesz a napom !
  Barátsággal :Csilla

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm :)
  Örülök, hogy ennyi elég ahhoz, hogy valakinek szép napja legyen :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...