2012. november 5., hétfő

Mostanában

A hosszú hétvégén először az itatón próbálkoztam. Leginkább azért, mert a korábban kitett dekoráción pár gomba nőtt ki és szerettem volna ezt madarakkal együtt lefotózni. Sok időt nem töltöttem kint, mert elvette a kedvemet, hogy a reflexeim nem voltak toppon és olyan nagy forgalom sem volt. Mindig lecsúsztam arról a képről, ami fejben megszületett. Azért feltöltök egy próbálkozás, bár a gomba és a cinege között nagy volt a távolság, ezért életlen a gomba... A hétvégén beüzemeltem itt az etetőt is, a forgalom szépen növekszik!


Pénteken az ölyves leshez is vittem ki eleséget az énekeseknek. Gondoltam Jól fog jönni egy-egy ölyvre várakozós unalmas órában, meg persze a lakott területen kívül élő madarakra is több esélyem lesz. Szombaton kinéztem egy ellenőrzésre, de nem láttam nyomát, hogy felfedezték volna a madarak.
Vasárnapra volt tervezve a lesezés. Még időben kiültünk, de 8 óráig nem történt semmi, madarat sem láttunk. 
Egyszer egy léprigó ült a beszállóra. sokat nézelődött, majd a fűben folytatta útját. Összesen 4db rigó volt ott. 
Anita félt a lesbe költöző egértől, ami a fejünk fölött a fekete fólia és az osb lap között futkosott, meg hát az ölyvek sem jöttek, ezért hazament. Mondtam neki, hogy biztos mérges lesz, ha úgy térek haza, hogy voltak ölyvek a les előtt. 
Először a kedvenc madarai, az őszapók leptek meg. Cserregő hangjukat már messziről felismertem. 4 db jött, egész délelőtt a les körül repkedtek.


Nemsokára egy ölyv is megjelent. Sok extra nincs a képekben, szinte ugyan olyanok, mint a legutóbbi fotózáskor...
Miután végzett, a beszállóra repült, de én még a lenti nyílásnál voltam, de ezért készítettem róla egy nem túl jó képet. Ha fentről készült volna a kép, szép zöld háttér lett volna:


A területen sok gyepet felszántottak ősszel, szomorúan tapasztaltam, hogy az ölyvek is sokkal kevesebben vannak, mint előtte...
Megjegyzésként leírom, hogy a lesem a hétvégén meggyilkolt kisfiú megtalálási helyétől kb 800 méterre lehet...

1 megjegyzés:

  1. Szépek az őszapók és tetszenek az ölyv fotók is. Érdekes az üde zöld háttér, de a kék ég sem rossz. Távol álljon tőlem,hogy bántsalak, de nem értem, hogy miért kell mindjárt mentegetőzni, ha egy égi madarat véletlenül az ég előtt fotózol le? Ráadásul jól!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...