2012. október 23., kedd

Ölyves hétfő

Hétfő reggel nagyon korán érkeztem a lesbe, hátha látok baglyokat is még. Esélyem sem volt, mert olyan köd volt, hogy az orromig sem láttam. Nem sok értelmét láttam a napi tervemnek, de azért vártam, hátha eltűnik a köd. Az üvegek olyan párásak voltak, hogy szinte én sem láttam kifelé semmit. Láttam, hogy erőlködik a nap, gondoltam, hogy az megszünteti a párásodást. Így is lett. Az ölyvekre elég sokat kellett várni. Nagy hanggal két ölyv érkezett a szemközti villanypásztor oszlopokra. Az egyik bátorságot vett és előttem landolt. Elkezdett enni, nagyon figyelt közben. Egyszer csak minden előjel nélkül elrepült. Körülnéztem és láttam, hogy kutya sétáltatók érkeztek a rétre. Türelmesen vártam, mert éreztem, hogy vissza  fog térni. Bejött! Kicsit távolabb landolt egy ölyv. Már a keresőben figyeltem, hogy kezdjen el közeledni, amikor észrevettem, hogy a másik már majdnem ott topog, ahol az előbb fotóztam. A távolabbi madár sokkal kisebbnek tűnt. Színezete is más volt. Én arra gyanakodtam, hogy ez az idei fiókája. Barátságosan viselkedtek egymással, a nagyobb madár eddig számomra sosem hallott hangon hívogatta a távolabbi madarat. Közben szarkák szórakoztattak engem és az ölyveket is. Próbáltak a táplálék közelébe férkőzni, minden tőlük telhető módszert kipróbáltak. Leglátványosabb az volt, amikor az ölyvek tollait húzogatták. Az ölyvek nem foglalkoztak velük. 
A les alsó nyílását most tesztelhettem először. Nagyon kényelmetlen pózban lehet kuporogni a gép mellett. Igencsak elzsibbadtam, amire az ölyvek jól laktak :)


9 megjegyzés:

 1. Jók lettek!Látom készülsz a szezonra!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Köszönöm szépen. Igen, készülődök. Jönnek elő a párásodás okozta bosszúságok emlékei :)

   Törlés
 2. Szép képek. Télen szuper lesz! ( Egy-két szarkát küldhetnél nekem is.) :)

  VálaszTörlés
 3. Szia! Egy csomó képed, és anyagod megjelent nálam a Dropboxomban, a Camera Uploads mappámban. Vedd fel velem a kapcsolatot kérlek, hogy tisztázni tudjuk, mi történhetett? Tudtommal nem ismerlek, ráadásul ellenőriztem, nincs megosztva senkivel sem a fent említett mappám.

  hunited@gmail.com

  VálaszTörlés
 4. szia Balázs!
  furfangos vagy! gratulálok. a kiállítást és a pályázatokat illetően, pedig hajrá!

  üdv: Szabó

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...