2012. december 8., szombat

Havazik...

... na de a lesben is? 
Igen, ha a les széliránnyal szemben áll, és az üveg körül hézagok vannak. 
Az ölyves lest céloztam meg szombaton, kíváncsi voltam, hogy ez az ítélet idő milyen madarakat hoz majd elém. Előtte a héten többször vittem ki a ragadozóknak és az énekeseknek is egyaránt táplálékot. Az ölyveknek szánt élelmet a les tetejére tettem, nehogy a rókák hordják el. Ez el is tűnt minden másnap.
Az ölyvek voltak, akikre a legjobban számítottam, de szomorúan tapasztaltam, hogy egy ölyv sem jött a közelembe! Helyette énekesek szórakoztattak. Az etetőn folyamatosan annyi madár volt, hogy plusz egyet már nem lehetett volna közéjük nyomni. A legtöbb mezei veréb volt (40-50es csapat), zöldike, széncinege, kék cinege, erdei pinty, valamint szajkók.
A havazásra visszatérve: amikor reggel beültem, még teljesen száraz, hómentes volt a les. Betettem az üvegeket, majd olyan érzésem volt, mintha be sem tettem volna őket a helyükre, mert úgy esett a lesben a hó, mint kint. Pár perc alatt a les alján 2-3 cm hó állt. A szél befújta az apró, 1-2 mm-es réseken. A nagy lyukakat hungarocellel eltömtem, de mindent nem tudtam. Az üveg alatti párkányon délre kb 15 magas hóréteg feküdt. Meg kell mondanom, hogy nem volt melegem :)





1 megjegyzés:

  1. Hát igen, szép és jó a hó - odakint. Lám, széllel szemben, hóesésben még fotózni sem jó. :) Azért szépek a képek!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...