2012. június 22., péntek

Különleges vacsora

A héten hazánk egyik profi fotósa volt a lesben a vendégem, nem más, mint Lóki Csaba. Nagyon szép képeket készített a bankákról, egyértelművé vált számomra, hogy mit jelent, ha egy lesbe egy amatőr ül be és mit jelent az, ha egy profi fotós. A készített képei megtekinthetők a weboldalán: http://www.lokicsaba.hu/ 
Nagyon tetszett számomra, ahogyan megoldotta azt, hogy ne lehessen látni az odút. Megpróbáltam én is hasonlóan elkészíteni a képeket. 
Délután ültem ki, felhős volt az ég. Megelégedtem volna ezekkel a fényviszonyokkal.


Aztán kisütött a nap. Nagy volt az ellenfény, a kitett beszálló belső oldala nagyon sötét volt. Nem igazán tudtam mit csináljak vele, vakuval lehetett volna dolgozni, de hát nekem csak a gép belső vakuja van, az meg hát..  


Majd kitaláltam valamit! A lesbe 2 db 50x30-as üveget használok, amin ki lehet nézni, de most csak az egyik volt berakva, mivel a nap pont szemből sütött és nagyon világos volt a lesben. Kimentem a lesből és az üveget a beszálló elé tettem, tökéletesen tükrözte vissza a fényt. Vártam mi fog történni. Pár perc múlva el sem akartam hinni amit láttam! UpApa egy egérre, vagy valamilyen más rágcsálóval érkezett! Először a sötét részre ült, de elkezdett a fénybe sétálni. A gép csak kattogott, nem is tudom hány kép készült. Nézegette a tükörképét egy ideig. Nagyon kíváncsi voltam mit fog az egérrel kezdeni? Vagyis a fiókák mit kezdenek vele.  A tojó sem volt bent, aki esetleg szét tudná darabolni nekik. A hím bement a fiókákhoz és az egér nélkül tért vissza. :)
Itt még félig árnyékban volt a banka:









Majd megjött UpAnya is, aki valami hatalmas hernyót hozott. Először ő sem tudta hova tenni a tükörképét, de aztán megszokta és folytatta az etetést. Egyébként a tojó szerintem nagyon lusta szülő. Amíg a hím fordul 5-6-ot, addig ő csak 1-szer.







Egy tojó csuk ült be elém szokás szerint. Inni akart, csak sajnos nem érte el a vizet, mert sok elpárolgott belőle és nagyon mély lett a peremétől. 



Tapasztalt már valaki hasonlót, hogy a banka egeret eszik, illetve azzal etet? Én nagyon meglepődtem. 

5 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszak a képek, gratulálok!
    Ezt a kis ikont, hogy csináltad nagyon tetszik?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Egy vektorgrafikus programmal körberajzoltam a kontúrt és simán kitöltöttem.
    Üdv:B

    VálaszTörlés
  3. jól megoldottad a fényhiányt!Aki a lótetűt megeszi,annak egy egér meg se kottyanhat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ezt a módszert megpróbálom kicsit jobban kivitelezni. Azt azért nem hiszem, hogy a fiókák csak úgy lenyelték az egeret:) De kisebb darabokban biztosan. :)

      Törlés
  4. grat gyönyörüek a képek hol készültek?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...