2012. június 2., szombat

Rigós délelőtt

A múlt heti fotózás után az itató melletti bodza, illetve mogyoró bokorból levágtam pár ágat, hogy a bejutó fénymennyiséget növelni tudjam. A hatás már akkor szemmel látható volt. Tegnap megoldottam azt is, hogy többet a háttéren ne legyenek kiégett foltok. Köszönet Dávidnak a segítségért. 
Ma ki akartam próbálni, de sajnos az időjárás másképp gondolta. Felhők takarták az eget, napsütésre nem sok remény mutatkozott. Azért beültem, hátha... A nap néha kisütött pár másodpercre, csak sajnos pont akkor nem voltak madarak. De ezért a hátteret le tudtam tesztelni. Jól működik a 'napellenző'. 
Egész délelőtt 1/25-30-50 körüli záridőkkel lehetett fényképezni (ISO400-on). Ennek is örültem, mert most borult időben ezt jónak gondolom, főleg, hogy múlt héten napsütésben sem tudtam ez fölé menni...

Fekete rigók voltak most a vendégek. Először egy tojó jött mohát gyűjteni. Úgy tűnik indul a másodköltés. Rengetegszer beszállt, a berendezést teljesen átforgatta, arrább pakolta. Kétszer ki is kellett mennem megigazítani a dekorációt, kicsit rendet tenni. Párszor fürdött is. Sajnos azok a képek - amikor mohával tele van a csőre - nem sikerültek,  de az lett volna az érdekes. Hihetetlen mennyiséget össze tudnak szedni egyszerre. 



Aztán egyszer egy fiatal rigó ült a beszállóra. Majd még egy, majd ismét egy. Hárman lettek hirtelen. Egyszerre fürödtek, jó látványt nyújtott. Majd ketten elreppentek és visszajött a tojó madár. A fióka érdekesen viselkedett. A tojónak ugrott, el akarta üldözni. De eztán engedett és együtt fürödtek :)






2 megjegyzés:

  1. A hátteret szuperül megoldottad,klasszisokkal jobb mint az előző két bejegyzésben.Nekem a napsütés sem hiányzik a képekről,habár tudom,hogy így "kényelmetlenebb"fotózni,több a bemozdult kép,de kevésbé égnek ki,mint verőfényben!

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen!
    Azért én jobban szeretem, ha több a fény :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...