2012. november 11., vasárnap

Látlak...

Tegnap reggel első bosszúságot a nagy pára okozta. Azt hittem, hogy amire az ölyvek megjönnek, addigra a nap leviszi. De az első ölyv igen korán érkezett. Volt nálam egy fekete rongy, azzal törölgettem óvatosan az üveget. Az ölyv nem vette észre, amikor felém nézett megálltam. Törölgetés után viszont hamar elrepült. Nem értettem miért. Kis idő múlva megint megjelent, de ismét hamar elszállt. A pulóverem ujj részén volt egy fehér csík, ennek a mozgását láthatta, valamint a fejemet is biztosan látta. Erről akkor bizonyosodtam meg, mikor haza indultam, és benéztem kívülről. Egyszer párban érkeztek ugyan azok az ölyvek, amik az előző bejegyzésben voltak.





Az énekes madaras etetőt viszont még nem nagyon fedezték fel. Egyszer egy mezei veréb csapat lepte el a les tetejét. Az ajtó tetején van egy fél cm-es illesztési hiba. Ezen sorba ültek 5-6-an, majd benéztek a lyukon. Vicces látvány volt egymás mellett ez a sor: két láb, egy fej és így tovább.
Azért egy-két veréb a kesze-kusza beszállómra is ráült:





4 megjegyzés:

  1. Egy kiszuperált PC ventillátor+csavarhúzógép akksi csodákat tesz!Jók lettek a csurik!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! A csavarhúzó akksi eszembe sem jutott volna, autó akksin gondolkoztam, de ez egyszerűbb megoldás :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Balázs!!! Klasszak a képek, mint mindig... Most kezdem az ölyvek fotózását, milyen messzire ülsz tőlük? Mennyire érdemes messze etetni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Tamás!
      Először is köszi!
      Attól függ, hogy akciót szeretnél, vagy sima habitus képet. Nekem 200 as állásnál durván 5 méterre lehet a kaja. Múlt télen volt közelebb is, volt, amikor a beszállót 2 méterre tettem és azon is ült ölyv :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...