2012. december 15., szombat

Decemberi eső

Szombaton volt egy kis időm a lesezésre. A kinti, ölyves lesre jutott a választás. Ónos esőt jósoltak a hétvégére, bíztam benne, hogy ez nem fog bekövetkezni. Reggel esőcseppek jelentek meg a szélvédőn, bosszankodtam magamban, hogy egész héten milyen jó idő volt. Még sötét volt, amikor a lesbe ültem. 
7 óra magasságában megérkezett az ölyvem! De sajnos még sötét volt, főleg az üvegen keresztül. 1/10-es záridővel sikerült csak képeket készíteni, azért sikerült 1-2 kép, amin nem mozdult be a madár.
Az énekesek is megjöttek közben, igaz az etetőre nem mertek rárepülni, amíg az ölyv ott volt.
Amint jóllakottan távozott, több száz madár lepte el az etetőt és az etető alatti területet. Hihetetlen, hogy milyen nagy hangja van a röptüknek ilyen közelről. Persze ehhez tömeg is kell. A múlt heti fotózáshoz képest feltűnt, hogy nagyon nyugtalanok. Sűrűn felrepültek. Először azt hittem, hogy egy karvaly szokott az etetőhöz. Ezt nem tudom biztosan, mert nem láttam. De a fotózás végeztével rájöttem, hogy mi riogatja a madarakat. Nemsokára leírom, előbb a többi gondolat. :)
Mezei verebek voltak a legtöbben, de már majdnem annyi zöldike van, mint veréb. Erdei és fenyőpintyek  is társultak hozzájuk. Ezen kívül cinegék jönnek még az etetőre, no meg két szajkó. Sok madárfaj van még, amiben bízok, hogy meglátogat. 
Az egész délelőttöt az eső jellemezte, de néha el is állt.
Amikor mennem kellett és kijöttem a lesből, akkor vettem észre, hogy egy nagy dagadt fekete macska kúszik a fűben. Elkergettem, de ez csak pillanatnyi megoldás volt... Valakinek van valami humánus ötlete, hogyan tudnám távol tartani a lestől?
Az otthoni lessel és a légpuskás barátunkkal kapcsolatban:
Nem volt időm a lesbe ülni, de többször hátramentem a kertbe, hogy látom-e a lövöldözős emberkét. Szerencséjére nem láttam, talán ebben a ramaty időben nem volt kedve a hobbijához. Köszönöm mindenkinek, aki tippet adott vele kapcsolatban! Remélem ha beszélek vele, akkor abba fogja hagyni...








4 megjegyzés:

  1. Gratula Balázs! Szépek a képek, mint mindig. Neked is van az ölyves lesnél egy kis madaras etető? Jól értettem a bejegyzésből? Én is tettem egyet az enyémhez, de valamiért nem indult még be (3 hete etetek, de nem fogy a mag). Esetleg van vmi ötleted mi lehet a baj, ha egyáltalán van? Köszi, és még egyszer gratulálok a sorozathoz. Örülök, hogy likvidáltad az orvlövészt ;) Üdv: TOMI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Igen, ölyves les mellett van egy cinegés etető is. Nem tudom mi lehet, nekem várni kellett sokat, hogy beinduljon. De pl most nincsenek rajta madarak.
      Üdv:Balázs

      Törlés
  2. A csúnya időben is szép képeket készítettél. Irigylem az üde zöld hátteredet, nekem csak a rég megunt sárgásbarna jut. A macskát csak állandó zaklatással lehetne távol tartani, de ez így megoldhatatlan. Talán az orvlövész szomszédot kellene felbérelned. Madár helyett biztosan a macskával is beérné. :) Utálom a macskákat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is utálom a macskákat. :) Szerintem minden madárbarát így van ezzel.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...